понедељак, 16. април 2012.

Planeta ART - konkurs

Raspisan konkurs za originalni ekološki angažovani umetnički rad
Planeta ART 2012.
Konkurs za kratku pesmu/priču, crtež, pesmu kantautora ili benda
Od 2010. godine, svojim angažmanom Udruženje „Šta hoćeš” podržava 350.org, pokret ekoloških pokreta za ujedinjenje sveta u rešavanju klimatske krize. Administrativno sedište Udruženja „Šta hoćeš” nalazi se u Obrenovcu, gradu u kome se proizvodi 60% struje potrebne Srbiji, predgrađu Beograda koje je istovremeno i jedna od ekološki najosetljivijih tačaka u našoj zemlji.
350 je najvažniji broj na svetu – to je broj koji označava bezbednu gornju granicu milionitih delova (ppm) ugljendioksida (CO2) u atmosferi planete Zemlje, koju je neophodno postići da bi se sprečila potpuna katastrofa koju donosi promena klime. Sada se nalazimo na 393 ppm CO2. Osećamo na svojoj koži kako klima postaje ekstremna – pustoše suše ili vode plave, ali se sistem bespoštedne eksploatacije resursa zbog profita na to ne obazire. Bez osvešćenja pojedinca neće se promeniti korisnički odnos prema prirodi, kojoj pripadamo. Umetnost, snaga izraza darovitog pojedinca ili grupe, može da menja.
Zato Udruženje „Šta hoćeš” raspisuje konkurs „Planeta ART” upućen onima koje brine globalno zagrevanje, onima koji razumeju da nisu samo korisnici prirode već i njen deo.
Ako hoćeš da menjaš – stvaraj! Napiši kratku priču ili pesmu. Nacrtaj crtež. Sam ili s bendom, odsviraj i snimi pesmu. Radove treba poslati na mejl 350brenovac@gmail.com. Rok za slanje je 21. april 2012. godine. Najbolji radovi po mišljenju žirija biće nagrađeni, a autori će ih javno izvesti ili prikazati.
Sastav žirija:
1) Darka Radosavljević, istoričarka umetnosti, direktorka „Remonta”
2) Dejan Škopelja, muzički producent, muzičar, suvlasnik studija „Master blaster”
3) Pavle Ćosić, lingvista, književnik, urednik, RO „Kornet”
4) Vladimir Lešić, muzičar, kompozitor, producent, direktor agencije „Balkan Music Box”
5) Udruženje „Šta hoćeš” kao kolektivni član žirija Podrška: Remont, Master Blaster, Kornet, Balkan Music Box, Štrikla
Pokrovitelj: Gradska opština Obrenovac
Jer umetnost može da promeni svest.
Detaljne informacije o konkursu možete naći na sajtu www.wdoyouw.org/350
Najavni video nalazi se na http://youtu.be/jIuvQyGCCzk

Нема коментара:

Постави коментар